Workshops

Van 2 tot en met 6 augustus 2021 vindt in en om de kunstboerderij van kunstenaar Pet van de Luijtgaarden, de allereerste Kunstweek plaats.

Workshop 1: Woordgeheimen

Door Raymond Taams.
Wat de schrijfworkshop betreft: die wordt gegeven door mij, Raymond Taams. Als afgestudeerd journalist maak ik sinds enkele jaren fulltime verhalen en gedichten. Ook treed (ok, trad) ik regelmatig op tijdens voorleesavonden. Financieel heb ik domweg de mogelijkheid om dit te doen, ik pretendeer het dus niet beter te weten dan jij. Wel werk ik er driehonderdvijfenzestig dagen per jaar vol overgave aan, het is belangrijk voor me. Jou een dag meenemen in die bezetenheid lijkt me leuk, ik vraag hier een bijdrage van vijftig euro voor, inclusief koffie, thee en lunch.

Je werkt die dagen aan een eindproduct naar keuze, ge├»nspireerd op de maffe microkosmos die je omringt. Wie weet inspireert de hoes van een Andr├ę Rieu-kerstconcert je tot een prijswinnend gedicht. Waarschijnlijk niet, daarom zijn er nog duizenden andere goederen tegen wanden van caravans geplakt. Kunstenaar Pet van de Luijtgaarden is zelf ook aanwezig. Mijn rol is organiseren en meedenken (kan ik goed) en dus niet zozeer lesgeven. Wel doen we voor de gezelligheid en inspiratie een aantal oefeningen centraal.

We hopen je te zien in augustus!

Groet,
RaymondWorkshop 2: 'Bits and bytes killed the videostar' filmpje maken zoals in de jaren 90

Tussen de verzamelingen van Pet van de Luijtgaarden liggen eenzame videocamera's uit vervlogen tijden. Afgedankt door de laatste gebruiker. Vaak zit de laatste tape er nog in. Zo rond 1997 zo'n beetje. Bij nadere inspectie blijken een aantal zelfs nog prima te werken!

Met oude videocamera's gevonden tussen de verzamelingen van Pet van de Luijtgaarden gaan we een filmpje opnemen met als decor de wondere wereld van Pet. De opgenomen beelden gaan we daarna op de ouderwetse manier monteren. Hoe gaaf is dat? Met spullen die anders allang op de schroothoop hadden gelegen!

Merijn van den Berg, ookwel bekend als de Bananenbuurman op Youtube met bijzondere LEGO treinvideo's legt uit hoe je een filmpje opneemt en vervolgens monteert.

Het onderwerp en soort video is vrij te kiezen; Een videoclip, een leuke sketch of een mini-documentaire. De keuze is aan jou. Video is kunst, dus alles is goed! Het eindresultaat kun je mee naar huis nemen of kan indien gewenst zelfs op Youtube geplaatst worden!